2018-04-05 10:24 Bloggpost

I dag firar vi Chokladbollens dag, hurra!

Foto: Maria Pogosjan Foto: Maria Pogosjan

Idag firar vi chokladbollens dag, hurra! Även fast det är rawbollar på bilden så tycker jag att det är värt att fira dagen. Tänk att något så enkelt kan vara så gott? Tänk även hur många jag har rullat? Förmodligen flera tusen stycken. Klart att det ska firas och jag hoppas ni har ätit en, två eller varför inte tre stycken? Ta hand om er!

Recept för 10 stycken:  

  • 10 stycken dadlar 
  • 3 dl havregryn 
  • 2 msk kakao 
  • 1 msk kokosolja 
  • 0,5 dl havredryck 
  • Kokosflingor 

Mixa ihop allt och forma till 10 stycken runda bollar.

Rulla i kokosflingor och ställ i kylen.

Servera & njut!

HELT PERFEKTA till chokladbollens dag!


Om Kocken i klackar

Maria Pogosjan – med den vassaste klacken inom hälsosam matlagning. Hon är 27 år gammal och har sitt ursprung i Armenien. Sedan barnsben har Maria sett upp till sin mamma, som varit den perfekta värdinnan på alla stora släktträffar. Mammans kärlek till matlagning blev tidigt en inspiration för Maria, som redan vid 20 års ålder hade sitt första cateringuppdrag. Marias intresse för mat kom tidigt – och det med en tvist – allt hon lagar är nyttigt. Idag serverar Kocken i klackar nyttiga fika till flertal företag i Stockholm och självklart alltid i klackar.

Kontaktpersoner

Grundare/Kock
Maria Pogosjan